NL EN

Puppie info

DSC_00103-1024x685

Nog even vooraf …
Wij fokken af en toe een nestje puppies uit weloverwogen combinaties en omringen de puppies met de grootst mogelijke zorg. Wij willen dan ook graag dat onze puppies bij een leuk gezin terecht komen.
Reserveren van een puppie kan dan ook na persoonlijk kennis gemaakt te hebben met de mogelijk nieuwe baasjes en dan nog het liefste met het hele gezin.

Wij reserveren dus nooit per email of per telefoon!

Aangezien de toekomstige baasjes de nodige voorbereidingen moeten treffen voor de komst van een puppie, reserveren wij ook nooit een puppie als cadeau of als verrassing voor andere familie-leden of vrienden.
Een puppie moet een lid van het gezin worden en geen gebruiksvoorwerp!

Voor fokkers die niet fokken volgens de reglementen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de Nederlandse Cairn Terrier Club (NCTC) reserveren wij nooit een puppie.


Eerste drie weken…

Red Creek Rebel puppies worden geboren in een werpkist op onze slaapkamer.
De eerste drie weken worden ze volledig verzorgd door hun moeder onder het toeziend oog van ons. Na circa twee weken verhuizen de puppies en mams naar de huiskamer. De pups worden twee keer per dag gewogen. In deze periode maken ze al kennis met de geluiden en bewegingen van het dagelijkse leven die nodig zijn om op te groeien tot een evenwichtige vrolijke Cairn (socialisatie). Op de leeftijd van twee weken worden de puppies voor het eerst ontwormd.

DSC_kiekeboe1-1024x685

Vier tot zes weken…

Als de puppies ongeveer 4 weken oud zijn maakt de werpkist plaats voor een bench
en krijgen ze gelijk meer speelruimte. De voeding en verzorging worden vanaf dat moment deels door ons overgenomen. Ze krijgen hun eerste vaste voeding. Ze leren hun behoeften op de krant te doen en de puppies worden voor de tweede keer ontwormd.

bench2-1024x685

Zes weken…

Als de puppies zes weken oud zijn krijgen ze hun puppie vaccin alsook een derde ontworming. De voeding wordt geleidelijk aangepast naar droge puppie-korrels met wat vlees. Bij mooi weer, gaan de puppies een paar keer per dag naar buiten naar een voor hun afgezet gedeelte van onze tuin. Zo kunnen ze ook wennen aan de geluiden die buiten te horen zijn zoals overvliegende vliegtuigen, tractoren die zo nu en dan over het naastgelegen veldpad rijden aan andere cairnvriendjes die deel uitmaken van ons gezin en natuurlijk aan het geblèt van onze lieve schapen Holly en Hazel.
In deze fase gaan ze ook mee met ons in de auto en maken we bewust uitstapjes naar de markt en gaan we naar een dierenpark bij ons in de buurt.

DSC_0006-1024x685

Zeven weken…

Als de puppies zeven weken oud zijn worden ze gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer (op Kynologische Gebied Nederland). Tevens wordt van alle pups en ouders (indien nog niet bekend) DNA afgenomen ter  bevestiging afkomst. Enkele dagen later worden ze getest op levershunt (zie hiervoor de pagina “medisch”).

puppie-huis1-1024x685

Acht weken…

Na de vierde ontwormingsbeurt op de leeftijd van acht weken komt dan het grote moment dat wij afscheid gaan nemen van onze puppies die naar hun nieuwe thuis vertrekken… de nieuwe baasjes…

En dan nemen ze nog mee…

* Een puppie-voedselpakket voor ca. zes weken inclusief voedselschema
* Diverse speeltjes
* Een drybed dat in het nest heeft gelegen
* Vaccinatieboekje en Europees paspoort
* Flyer Cairn Terrier
* Attest levershunt
* Koopovereenkomst
* Stamboom (indien al in huis)
* Info over verzorging trimming/opvoeding enz.

En…de gedachte en zelfs het advies dat u ons altijd kunt bellen als u met vragen zit.

DSC_00571-1024x685

 

Copyright 2013 Red Creek Rebels - Terug naar boven / go to top